Kruipruimtes

Een kruipruimte of kruipkelder is een ruimte onder de vloer van de begane grond. De toegang tot de kruipruimte bevindt zich vaak achter de voordeur d.m.v. een luik onder de deurmat. Het is meestal niet mogelijk om te staan in deze ruimte. Het is een lage ruimte die voor een groot gedeelte onder straatniveau ligt. In de kruipruimte bevinden zich de leidingen die uw woning voorzien van belangrijke voorzieningen zoals gas-, water-, elektriciteitsleidingen en de afvoerleidingen naar het riool. Op de bodem van een kruipruimte ligt voornamelijk een laagje zand.

Water in de kruipruimte

Staat uw kruipruimte onder water? Dan moet u direct actie ondernemen. Het feit dat er water in uw kruipruimte staat, betekent dat zich ergens een probleem voordoet. De oorzaak kan bijvoorbeeld liggen in een kapotte riolering of leiding. Water in de kruipruimte is slecht voor de materialen van de leidingen, maar ook voor uw gezondheid. 

Gevolgen van water in de kruipruimte

Het water in de kruipruimte kan gaan condenseren. De condensatie slaat vervolgens tegen de onderkant van de vloer van de woning en daardoor kan de gehele woning kouder aanvoelen dan bij een droge geïsoleerde kruipruimte. Bij een structureel vochtprobleem kan er schimmelvorming ontstaan en u kunt last krijgen van ongedierte en rioolvliegjes. Daarnaast kan vocht schade aan uw fundering toebrengen. Ventileren is daarom ook van essentieel belang. Door goed te ventileren vermindert u de kans op schimmels en een muffe lucht.

Heeft u last van vochtproblemen?

De vakkundige medewerkers van Springer Ontstoppings Service kunnen uw vochtproblemen herkennen, in kaart brengen en zo nodig uw kruipruimte leegzuigen. Wij beschikken over moderne apparatuur waarmee wij vloeibare stoffen opzuigen. Deze kunnen wij eveneens inzetten voor parkeergarages of het legen van pompputten. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor zowel de particuliere als zakelijke klant.

Extra Info

Follow us on Facebook

Call Now Button