Wat is er aan de hand?

Inspectie
Om te bepalen welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden wordt er een inspectie gedaan. Soms is één telefoontje naar SOS al voldoende om het probleem in kaart te brengen, maar in complexe gevallen wordt dit opgetekend in een inspectierapport voorzien van beeldmateriaal, de geadviseerde oplossing en een plan van aanpak.

Detectie
Stankoverlast detecteren is moeilijk en complex. Door middel van het nabootsen van stank door rook is de oorzaak snel te vinden. SOS heeft geavanceerde apparatuur om de exacte locatie van een probleem stapsgewijs op te sporen. Dit voorkomt onnodige breekwerkzaamheden en hoge kosten.

In kaart brengen
Het kan ook voorkomen dat er geen probleem is, maar dat de wens bestaat om het tracé van het riool in beeld te brengen. Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Gevolgen
Bij het in kaart brengen van de benodigde werkzaamheden wordt ook gekeken naar de gevolgen van een calamiteit. Als bijvoorbeeld de dakgoot verstopt zit, is de (grond)leiding vaak ook vol. Ook deze werkzaamheden worden inzichtelijk gemaakt voor de klant.