riool-vervangen-springer-rioolservice

Riool vervangen

Een riolering gaat zo’n 10 tot 30 jaar mee. Er komt een moment dat u uw riool, gedeeltelijk, moet vervangen. Dit kan als gevolg zijn van schade aan het riool door een breuk of verzakking, maar ook gewoon als gevolg van slijtage door de jaren heen. Vroeger werd het rioolbuizenstelsel van gresbuizen gemaakt. Een gresbuis is gemaakt van vette klei en chamotte met een gladde en zeer harde afwerking. Tegenwoordig wordt er voor het vervangen of het nieuw aanleggen van een riool voor PVC / kunststof buizen gekozen.

Welke problemen kunnen ontstaan?

Vanwege de veranderingen in ons klimaat kan het zo maar zijn dat de huidige riolering, vanwege capaciteitsproblemen, het hemelwater en afvoerwater niet meer aan kan waardoor straten onder kunnen lopen. Indien uw riolering verzakt is kan er geen goede doorstroming meer plaatsvinden van het afvalwater naar het hoofdriool. Dit kan voor verstoppingen zorgen doordat er vuil achterblijft en zich op kan hopen.

U zult zich dan moeten afvragen of u het riool wilt vervangen of compleet nieuw aanlegt. In beide situaties kan Springer Ontstoppings Service u helpen.

Oorzaken van een defecte riolering

Wortelgroei van bomen is een veel voorkomend probleem. De wortels kunnen door de riolering heen groeien en voor schade zorgen. Er kunnen lekkende buisverbindingen ontstaan en uiteindelijk kunnen buizen zelfs scheuren of afbreken. Het verzakken van het riool kan ontstaan doordat de ophanging van de riolering kapot is. 

Is uw riolering aan vervanging toe?

Heeft u een (terugkerend) rioolprobleem? Springer Ontstoppings Service adviseert en realiseert oplossingen voor elk rioolprobleem. Omdat ieder riool anders is komen onze vakkundige medewerkers graag bij u een inspectie uitvoeren om de situatie in kaart te brengen. Nadat problemen en oplossingen helder zijn, kunnen wij u een passende en offerte aanbieden. Bel ons op 015-215-5008 of stuur een e-mail naar info@rioolservice-sos.nl.

Extra Info

Follow us on Facebook

Call Now Button