Rioolvliegjes

Starttarief inspecteren en detecteren €225 inclusief BTW

Dit tarief is inclusief:

  • Eerste 45 minuten werk
  • Voorrijkosten
  • Inzet materieel
  • BTW

Indien wij langer over onze werkzaamheden doen, komt er € 38,75 per kwToeslagen: maandag tm vrijdag tussen 17:00 en 22:00 is er sprake van een avondtoeslag van 50%. Maandag tm vrijdag tussen 22:00 tot 8:00 én in het weekend en op feestdagen is er sprake van een toeslag van 100%.Genoemde prijzen zijn exclusief eventuele avond- of weekendtoeslagen.
Prijzen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW. Betaling uitsluitend contant of pin.

Heeft u last van riool vliegjes?

Die kleine vervelende plaaggeesten staan ook wel bekend als motvliegjes, motmuggen of rioolmuggen. Deze vliegjes voeden zich voornamelijk met schimmels en bacteriën uit rioolslib. Heeft u ze in huis? Ze zijn vervelend, maar kunnen niet bijten of steken. Ze kunnen echter wel bacteriën overdragen en op deze manier ziektes veroorzaken. Ze zijn erg klein en kunnen zelfs tussen kleine kiertjes uw woning binnendringen.

Hoe kunt u rioolvliegjes in huis voorkomen?

De rioolvliegjes, oftewel motmuggen, zijn gek op rottend organisch afval. Verwijder zoveel mogelijk rottend afval uit uw huis of uw tuin. Denkt u hierbij ook aan het verwijderen van de bladeren uit de dakgoot, maar ook aan de dagelijkse huishoudelijke zaken zoals etensresten uit uw afvoer weghalen. Zo verkleint u de kans dat de rioolvliegjes op deze plekken nieuwe broedplaatsen aanleggen. Spoel uw afvoer geregeld met heet sodawater door, sluit uw groene bak goed af en probeer stilstaand water te voorkomen.

Rioolvliegjes als gevolg van een rioolbreuk of -verzakking?

Rioolvliegjes zijn vaak het gevolg van een rioolprobleem. Denk hierbij aan een rioolbreuk of een verzakking van het riool. Ook een lekkage in bijvoorbeeld uw kruipruimte of verstopping in de afvoer kan een oorzaak zijn. Dit soort oorzaken zijn niet altijd meteen zichtbaar en zullen door een vakman verholpen moeten worden. Wees er vlug bij, want deze beestjes kunnen tot wel 200 eitjes per dag leggen en voor u het weet heeft u een ware plaag in huis.

Hulp nodig bij het bestrijden van rioolvliegjes?

Ondanks dat het kleine beestje er onschuldig uitziet, wilt u ze snel bestrijden voordat er een plaag in uw woning ontstaat. Springer Ontstoppings Service helpt u daarbij! Naast het repareren van de riolering gaan wij op zoek naar de broedplaats van de motmuggen/rioolvliegjes en helpen u van deze lastpakken af. 

Extra Info

Follow us on Facebook

Call Now Button