Wat is een septicput?

Een septicput staat ook wel bekend als beerput. Deze bevindt zich doorgaans op locaties waar geen reguliere rioolaansluiting is. Het is uiteraard niet de bedoeling dat het afvalwater van toilet, badkamer of keuken rechtstreeks in de natuur of op straat terecht komt. Een septische put vangt dit afvalwater op en dient als waterzuiveringssysteem. Vaste bestanddelen zakken naar beneden en vormen bezinksel op de bodem. Wanneer uw septicput verstopt raakt, zult u deze moeten laten ontstoppen en wanneer de septicput te vol raakt dient u deze tijdig leeg te laten zuigen. Doet u dit niet, dan komt het afvalwater ongezuiverd in het milieu terecht.

Waarvoor dient het leegzuigen van een septicput?

Een septicput dient regelmatig leeggezogen te worden. Wanneer de put te vol raakt, kan het afvalwater niet meer goed gescheiden en gezuiverd worden. Hierdoor komt het afvalwater uiteindelijk ongezuiverd in het milieu terecht. Het is dus van belang dat uw septicput regelmatig leeggezogen wordt.

Kunt u zelf uw septicput leegzuigen en reinigen?

Het leegzuigen en reinigen van een septische put is specialistisch werk. Wij adviseren u niet zelf aan de slag te gaan. Het bezinksel wat zich in een septische put bevindt, bestaat voornamelijk uit bacteriën die verschillende ziekten kunnen veroorzaken. Daarnaast kunnen zich gevaarlijke gassen ophopen in de septicput. Reiniging van de septicput dient uitsluitend met om milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen te gebeuren. Het gebruik van verkeerde of chemische reinigingsmiddelen kan de werking van de septicput verstoren. 

Heeft u een septicput?

Het leegzuigen en reinigen van een septische put kent de nodige risico’s. Springer Ontstoppings Service kent deze risico’s en beschikt over deskundige medewerkers en geavanceerde apparatuur die nodig is om uw septische put leeg te zuigen en te reinigen. Het onderhoud van uw put is bij ons in vakkundige en betrouwbare handen. Wij zijn u graag van dienst.

Extra Info

Follow us on Facebook

Call Now Button